در مقایسه درب های چوبی با درب فلزی، این دو، تفاوت بسیاری هم از لحاظ کارکرد و هم از لحاظ ظاهر دارند. درب های فلزی، در ورودی خانه ها و ادارات و داشتن استحکام بالا، کاربرد زیادی دارند اما از نظر ظاهری، نسبت به درب های چوبی بسیار پایین تر هستند. همچنین، در انتخاب درب چوبی یا درب فلزی، زمانی می توانید بهترین تصمیم را بگیرید که از ویژگی های هر کدام از آنها اطلاع داشته باشید. آهن، در بعضی موارد، سبک تر از درب چوبی است و همچنین مقاومت فلز در برابر رطوبت بیشتر است. دربهای چوبی در خارج و داخل منازل به کار می روند و در رنگ ها و طرح های متنوع تری در بازار وجود دارند. در این مقاله، می توانید درباره مقایسه درب چوبی با درب فلزی و ویژگی های هرکدام از آنها بخوانید.
مقایسه درب چوبی با درب فلزی
انتخاب درب چوبی یا درب فلزی، کاملا به کاربرد مورد نظر شما بستگی دارد. نصب درب فلزی، برای ساکنان ساختمان هایی که به تازگی پروژه های ساختمانی خود را تحویل گرفته اند و هم برای مالکان ساختمان که قصد تعویض درب های قدیمی خود را دارند، یک انتخاب مناسب محسوب می شود. از طرفی دیگر، درب های چوبی بیشتر برای درب ورودی خانه و درب های داخلی به کار می روند تا علاوه بر امنیت، ظاهر زیباتری به خانه یا واحد آپارتمانی بدهند. برای مقایسه درب چوبی با درب فلزی و انتخاب بهتر شما، ما در این مقاله، به ویژگی های درب های چوبی، انواع درب های چوبی، ویژگی درب های فلزی و مزایا و معایب درب های فلزی پرداخته ایم.
ویژگی درب های چوبی
در مقایسه درب چوبی با درب فلزی، توجه داشته باشید که استفاده از درب های چوبی، در زیبایی نمای ساختمان، کاملاً تاثیرگذار است. بسیاری از دربهای چوبی، از چوب های روسی راش و بلوط ساخته شده اند که استحکام و دوام بالایی دارند. همچنین، تنوع در طراحی و رنگ درب های چوبی، بسیار بالاتر از درب های فلزی است. بنابراین، نیازی نیست که شما از چارچوب های فلزی قدیمی و معمولی استفاده کنید. عایق بودن این درب ها از نظر حرارت، برودت و صدا، از دیگر ویژگی های درب های چوبی هستند که به نوعی باعث صرفه جویی در انرژی می شوند. زیبایی بی نظیر، دوام و پایداری بالا، رنگ پذیری عالی، شکل پذیری آسان و عایق بودن در برابر صدا و حرارت، از ویژگی های درب های چوبی هستند که در انتخاب درب چوبی یا درب فلزی، می توانید به آنها توجه کنید.
انواع چوب در ساخت درب های چوبی
انتخاب چوب برای ساخت درب های چوبی، با توجه به کاربرد آنها انجام می شود. استفاده از چوب های صنوبر، گردو، گیلاس، بامبو، ساج، افرا، ماهون، اغلب در ساخت درب های چوبی مورد استفاده قرار می گیرند. در انتخاب درب چوبی یا درب فلزی، باید به این نکته دقت کنید که شاید به نظر شما، چوب آسیب پذیر باشد اما تعمیر کردن درب چوبی نسبت به دربهای فولادی یا فایبرگلاس راحت تر است.
مدل های درب های چوبی و ویژگی های آن
درب های چوبی، یکی از مدل های متنوع درب های ساختمانی است. این درب ها بیشتر به سبک کلاسیک و سنتی در ساختمان نصب می شوند. در گذشته از چوب های مختلف برای تولید درب های چوبی استفاده می شد که بسیاری از آنها از استحکام کافی برخوردار نبودند؛ چرا که چوب های توخالی درختان برای این هدف به کار میرفتند؛ اما با پیشرفته شدن جوامع و ظهور چوب های مرغوب تر، مدل های درب چوبی که در ساختمان ها نصب می شوند، کیفیت بالاتری داشته، مجهز به سیستم های ضد سرقت بوده و البته از نظر قیمت گرانتر هستند.
درب های چوبی مشابه با درب های فلزی ساختمان، قابلیت شستشو یا رنگ آمیزی را دارند؛ به همین دلیل، با هر نوع دکوراسیون ساختمان، قابل سازگاری هستند.
در مقایسه درب چوبی با درب فلزی اگر درب های فلزی یا درب های چوبی در برخی از قسمت ها دچار تخریب رنگ شوند، با هزینه اندکی می توان آن قسمت را با رنگ مناسب ترمیم نمود. در کشور های خارجی، بسیاری از درب های ورودی ساختمان از درب های چوبی با رنگ های متنوع طراحی شده است. البته در استفاده از درب های چوبی برای ساختمان باید تغییرات شرایط آب و هوایی در نظر گرفته شود؛ چرا که رطوبت زیاد می تواند سطح درب را تحت تاثیر قرار دهد.
درب های فلزی و ویژگی های آنها
درب های فلزی پرطرفدارترین درب های ساختمانی هستند که از نظر دوام، استحکام، طول عمر و امنیت برای ساختمان در سطح بسیار ایدهآل قرار دارند. هزینه تعمیرات و نگهداری درب های فلزی در مقایسه با درب های چوبی بسیار اندک است. چنانچه سطح درب های فلزی خراشیده شود و یا رنگ برخی از قسمت های آن از بین برود، با ابزارهای بسیار ساده می توان آن را ترمیم کرد.
در این قسمت لازم است بیان کنیم که نصب درب های فلزی در ساختمان، هزینه کمتری در مقایسه با درب های چوبی دارد؛ بنابراین، هزینه خرید و نصب درب های چوبی در هر مکان، اندکی بیشتر از درب های فلزی خواهد بود.
درب های فلزی دارای دوام و استحکام بالاتری در مقابل نور خورشید هستند و به مرور زمان تخریب نمی شوند.
مزایا و معایب دربهای فلزی
تحقیقات نشان میدهد که دربهای فلزی محبوبترین دربها به ویژه در دکوراسیون خارجی ساختمان هستند. از جمله مزایای دربهای فلزی میتوان به استحکام و دوام بالای آنها اشاره کرد، ضمن این که از امنیت بالایی نیز برخوردار هستند. هزینه تعمیرات و نگهداری آنها نیز نسبت به دربهای چوبی کمتر است. هزینه نصب دربهای فلزی نیز نسبت به دربهای چوبی کمتر است، شاید بتوان گفت از معایب این دربها زنگ زدن در رطوبت بالا و سنگینی بسیار زیاد درب است.
البته در نظر داشته باشید : انعطافی که دربهای چوبی دارند، دربهای فلزی ندارند. (به دلیل اینکه فرم دهی فلز در مقایسه با چوب بسیار سختتر است).
سایر تفاوت های درب های فلزی و درب های چوبی
مقایسه درب چوبی با درب فلزی ، درب های فلزی مقاومت بالاتری دارند و در برابر سرقت، ایمن تر هستند. عموماً درب های فلزی که در ساختمان ها نصب می شوند دارای چهار چوب فولادی هستند، بنابراین سارقان به راحتی قادر نخواهند بود به داخل ساختمان نفوذ کنند.
در مقایسه با درب های فلزی، مدل های درب های چوبی که در ساختمان نصب می شوند، نفوذ پذیری بالاتری دارند، چرا که چارچوب های این درب ها از چوب سخت ساخته می شود.