انواع روکش درب چوبی

انتخاب و خرید روکش درب چوبی، به اندازه انتخاب و خرید درب اصلی، مهم است. چون، روکش ها، نقش مهمی در دکوراسیون داخلی خانه دارند. برای صرفه جویی در مصرف چوب و کاهش هزینه ها، از چوب های طبیعی ورقه های نازکی درست می کنند و به عنوان روکش درب چوبی، از آنها استفاده می کنند. به این صورت، درب چوبی اتاق، با کمترین هزینه و زیباترین طراحی تولید می شود. انواع روکش درب های چوبی، برای درب های فضای داخلی ساختمان و اتاق‌ ها استفاده می شوند و ویژگی ها و قابلیت های خاصی را به درب می بخشند. ما هم در این مقاله، انواع روکش درب چوبی و ویژگی های آنها را به شما معرفی می کنیم تا بیشتر با آنها آشنا شوید.

کاربرد روکش درب چوبی

درب های تمام چوبی، از مقاومت و استحکام زیادی برخوردارند. به همین دلیل از آنها برای درب ورودی ساختمان استفاده می کنند. اما قیمت این نوع درب ها بسیار بالا است و چون از چوب ساخته شده اند، نسبت به شرایط جوی و بارندگی و رطوبت بسیار حساس اند. بنابراین، روکش های مصنوعی درب را بر روی سطح های فشرده و چوبی MDF ، HDF، نئوپان و موارد دیگر، نصب می کنند. ما در این مطلب به انواع روکش های درب چوبی مانند روکش پی وی سی، روکش ملامینه درب داخلی، روکش HDF، روکش ABS و روکش چوب طبیعی درب‌های اتاقی، می پردازیم.

روکش پی وی سی

روکش PVC، نوعی روکش درب چوبی است که دارای لايه هاي مختلف، تنوع لايه ها، ضخامت و رنگ ها و نقوش مختلف هستند. نقوش برجسته مختلف مانند صاف، براق، مات، رگه چوبي و موارد دیگر نیز، بسته به نوع كاربرد مورد نياز، توليد مي شوند. این روکش ها، انعطاف و مقاومت زیادی دارند و به همین دلیل در درب داخلی منزل مانند درب اتاق و درب سرویس های بهداشتی، مورد استفاده قرار می گیرند. از درب پی وی سی  با ضخامت 8 میل، می توان برای درب ورودی آپارتمان نیز استفاده کرد. با توجه به تکنولوژی های پیشرفته در تولید درب داخلی منزل، می توان از اشکال متفاوتی از روکش های پی وی سی استفاده کرد.

روکش پی وی سی

روکش ملامینه درب داخلی

یکی از انواع روکش های درب چوبی، روکش ملامینه است که هم روی MDF و هم روی نئوپان، به کار می رود. نئوپان از خرده چوب های پرس شده و MDF از خمیر چوب پرس شده ساخته شده اند. MDF، از مقاومت بالاتری برخوردار است و بر خلاف روکش  PVC، مات است. درب های اتاق با روکش ملامینه، نیازی به رنگ شدن ندارند. مقاومت مناسب روکش ملامینه در برابر رطوبت، مقاومت در برابر حرارت و تابش خورشید، هماهنگ بودن رنگ لبه های چسبانده شده با سطح رویه و قیمت مناسب و تنوع در طرح و رنگ، از مهم ترین ویژگی های روکش درب چوبی ملامینه هستند.

از این نوع روکش درب چوبی، نوار لبه نيز توليد مي‌كنند كه هماهنگ با سطح، در لبه‌ها چسبانده مي‌شود. در واقع، روکش ملامینه، از پركاربردترين انواع روكش های درب چوبی هستند که قیمت بسيار مناسبی دارند و می توانند با روكش های دیگر رقابت کنند. همچنین، روكش‌ كاري با روكش ملامينه‌، روي MDF بسيار متداول است و رایج ترین نوع روكش در صنعت MDF به شمار می رود.

روکش HDF

ورق های HDF با ورق های MDF، از نظر نوع چسب، فیبر و مواد افزودنی، تقریبا یکسان هستند، اما فشار، پرس و چگالی روکش های نوع HDF ، در مرحله تولید ورق، این روکش را از MDF، مقاوم تر می کند. رویه های HDF ، معمولا از کشور ترکیه به کشور وارد می شوند ولی نمونه ی ایرانی هم دارند. قابلیت رنگ پذیری ورق های HDF، از مزایای این نوع روکش درب چوبی است که زیبایی خاصی به آن می بخشد.

روکش HDF

روکش ABS

روکش ABS، نوعی پلاستیک است که به عنوان روکش درب چوبی، در درب ضد آب ABS به کار می رود. ورق ABS، با ضخامت حدود ۳ میلیمتر، معمولا در طرح چرم و چوب به کار می رود و امکان رنگ آمیزی آن وجود دارد.

روکش ABS

روکش چوب طبیعی درب‌های اتاقی

درب های MDF کیفیت بالایی دارند، برای تمامی ساختمان های اداری و مسکونی به کار می روند. درب های MDF، با استفاده از نوعی روکش درب چوبی، که معمولا از جنس چوب راش یا گردو است، روکش می شوند. اصلی ترین ویژگی روکش های چوب طبیعی، مقاومت در برابر نور آفتاب و باران، است. روکش سوپر راش هم در بازار موجود است که بعد از رنگ آمیزی پلی اورتان، کیفیت بالایی پیدا می کند. چوب راش، به دلیل زیبایی خاص خود و همچنین کیفیت و استحکام بالا، همیشه یکی از انتخاب ها برای استفاده بر روی MDF است. این چوب را به ورقه های نازک برش می دهند و با استفاده از پرس، آن ها را بر روی درب های MDF می چسبانند.

سبد خرید

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟