انواع درب های فلزی، جزو پر کاربردترین درب ها به شمار می روند که برای امنیت بیشتر و جلوگیری از هر گونه آلودگی و آتش سوزی، در ساختمان ها نصب می شوند. اصلی ترین ویژگی انواع درب های فلزی، مقاومت در برابر نفوذ رطوبت و سرقت است و برای ورود و خروج ساختمان، بهترین درب ها به شمار می آیند. انواع درب های فلزی، در رنگ های متنوعی تولید می شود و رنگ های خاص آن، قیمت بالاتری دارند. این درب ها، ویژگی های مختلفی دارند که در این مقاله آنها را بررسی کرده ایم.
اهمیت انواع درب های فلزی
در طراحی انواع درب های فلزی مانند درب ورودی حیاط و ورودی ساختمان، تفاوت هایی اساسی وجود دارد. بعضی از انواع درب های فلزی ورودی حیاط و یا پارکینگ، به جز تامین امنیت، دارای منافذ باز و جداره هایی کم عرض به صورت نرده ای هستند تا هوای بیرون، به راحتی به داخل جریان پیدا کند. ضمن اینکه می توان با پوشاندن این منافد، از ورود هرگونه آلودگی، هوای نا خواسته، حشرات موذی و موارد مشابه، جلوگیری کرد. درب های فلزی، ویژگی های زیادی دارند و ما در این مقاله، علاوه بر بررسی این موضوع، به مدل های مختلف درب های فلزی که شامل درب ورودی ساختمان، درب پارکینگ، درب فرفورژه، درب آکاردئونی، درب ریلی، درب های انباری و درب استیل می شوند و قیمت آنها، می پردازیم.
ویژگی درب های فلزی
انواع درب های فلزی در برابر سایر درب های چوبی و ضد سرقت موجود در بازار، بهترین و پرکاربردترین درب ها محسوب می شوند. تنوع طراحی این درب ها، بسیار چشمگیر است و همین عامل، باعث محبوبیت این نوع درب ها است. از ویژگی های درب فلزی، می توان به تنوع طرح، مدل و جنس آنها اشاره کرد. طراحی این درب ها، توسط تولید کنندگان مختلف انجام شده و در بازار عرضه می شود. درب های فلزی، کاملا با انواع سلیقه و معماری های مختلف سازگار هستند و با توجه به انواع سلیقه ها و ساختمان های مختلف با طراحی های مدرن و کلاسیک، عرضه می شوند.
درب های فلزی معمولا برای پارکینگ، ورودی آپارتمان ها و مجتمع های مسکونی و حیاط استفاده می شوند. سه فاکتور مهم در تولید درب های فلزی، دوام، کارایی و امنیت بالای آنها است. این درب ها، انواع مختلفی دارند که بسته به نیاز و سلیقه مشتری ها، انتخاب و به کار برده می شوند.
انواع مختلف درب های فلزی و کاربرد آنها
درب ورودی ساختمان:
درب فلزی برای ورودی ساختمان که معمولا عرض آن ها 2/1 است و ارتفاع دو متری دارند.
درب پارکینگ:
درب های پارکینگ برای برای امنیت بیشتر ساختمان به کار می روند که معمولا 2.1 متر عرض و بین سه تا چهار متر ارتفاع دارند. امکان تغییر ارتفاع این درب ها، با توجه به نیاز و درخواست مشتری، وجود دارد.
درب فرفورژه:
این درب ها دارای پیچ و خم زیادی هستند و از درب های بسیار زیبا به شمار می روند. بیشترین کاربرد درب های فرفورژه در ورودی حیاط یا ساختمان و برای نمای آن است.
درب آکاردئون:
درب های آکاردئونی به نوعی محافظ های ضد سرقت به شمار می روند و در ورودی ساختمان نصب می شوند. امکان وصل قفل آویز حلقه ای و قفل سوئیچی داخلی به درب آکاردئونی وجود دارد.
درب ریلی:
برای ساخت درب فلزی ریلی، از قرقره های بلبرینگی استفاده می شود که جلو و عقب رفتن آنها، هم به وسیله دست و هم به صورت اتوماتیک امکان پذیر است.
درب های انباری:
برای ساخت این گونه از درب ها از پروفیل استفاده می شود و نوع پروفیل آن سپری، کلاف، لنگه و زه وار است.
درب استیل:
درب های استیل، از جمله درب های بسیار شیک و با دوام هستند که اصلا پوسیده نمی شوند. درب های استیل به عنوان درب های ضد حریق به کار برده می شوند و همچنین در ورودی آپارتمان، ورودی باغ و ویلا و ورودی پارکینگ نیز کاربرد دارند.
چهارچوب:
ساخت چهارچوب برای زیبایی درب انجام می شود و امکان جدا شدن آن وجود ندارد. سایز چهار چوب ها معمولا 80 در 40 هستند، اما برای زیبایی بیشتر، می توان از آنها در سایز 100 در 40 استفاده کرد. این درب ها، مدل های مکزیکی، قاشقی و فرانسوی دارند.
قیمت درب فلزی
قیمت انواع درب های فلزی، به ابعاد، اندازه، مواد اولیه قابل استفاده و نوع کاربری آن بستگی دارد و با تغییر هر کدام از این موارد، قیمت درب فلزی هم تغییر می کند. همچنین وزن و طرح درب نیز، از عوامل موثر در قیمت آن به شمار می رود و هرچه درب فلزی سنگین تر باشد و طرح پیچیده تری داشته باشد، قیمت آن بیشتر می شود.
به طور کلی، چون انواع درب های فلزی از فلز ساخته می شوند، قیمت آنها، تابع قیمت روز فلز است. چهارچوب و پرکننده بعضی از درب ها، دلق و نرده هایی ساده است که بر سبک بودن آنها تاثیر زیادی می گذارد و همین باعث ارزان تر بودن این گونه درب ها می شود. درب های فلزی تولید شده توسط سازندگان و طراحان، هم می توانند بسیار ساده باشند و هم بسیار پر گل و طرح دار. انواع ویژگی درب های فلزی، در قیمت گذاری آن بسیار تاثیر گذار است.