چوب های مورد استفاده در ساخت درب لابی

چوب های مورد استفاده در ساخت درب لابی، علاوه بر استحکام بالا و زیبایی، گستره وسیع و تنوع زیادی دارند. هر درخت، چوب های منحصر به فردی دارد و برای اینکه بتوانید انتخاب مناسبی برای امنیت آپارتمان، زیبایی محیط و هزینه درب چوبی خود داشته باشید، مهم است که در مورد انواع مختلف چوب ها و کیفیت های مختلف هر کدام بیاموزید. همچنین درب لابی خانه یا آپارتمان شما، علاوه بر زیبایی، باید از گونه های چوبی ساخته شوند که به اندازه کافی مقاوم باشند. به این صورت می توانند محل اقامت شما را ایمن نگه دارند و در برابر انواع آب و هوا مقاومت کنند. ما نیز در این مطلب، انواع چوب مناسب برای درب لابی که در ساخت این درب ها به کار می رود، به شما معرفی می کنیم.

گونه های چوبی رایج و چوب های مورد استفاده در ساخت درب لابی

انواع چوب مناسب برای درب لابی، علاوه بر جذابیت ظاهری، باید بادوام و مقاوم باشند. چون این درب ها، در معرض عوامل مختلف، در معرض ساییدگی و شکستگی قرار دارند. همچنین، درب های لابی باید قابلیت عایق بندی در برابر انتقال حرارت و صدا را داشته باشند. چوب های زبان گنجشک یا Ash، چوب افرا، چوب راش، چوب گردو، چوب گیلاس و چوب بلوط، از جمله رایج ترین چوب های مورد استفاده در ساخت درب لابی هستند که آنها را در ادامه معرفی می کنیم.  

چوب های مورد استفاده در ساخت درب لابی

چوب زبان گنجشک یا Ash

این چوب ها، در مقایسه با چوب های معمولی ماندگاری بیشتری دارند و نگهداری آنها آسان است. برای ماندگاری و زیبایی درب های زبان گنجشک یا Ash، می توان از رنگ ها و پولیش های مات و براق مخصوص استفاده کرد. علاوه بر این ویژگی ها، چوب Ash در برابر قارچ و کپک مقاوم است و ماندگاری بیشتری نسبت به چوب های معمولی دارد. 

این چوب ها، از رایج ترین چوب های مورد استفاده در ساخت درب لابی هستند و ویژگی هایی مانند سختی، ارزانی، فراوانی و قوی بودن دارند. دانه بندی این چوب ها، بسیار شبیه به چوب ماهون است اما درب های زبان گنجشک، قیمت بالاتری نسبت به آنها دارند.

چوب افرا

درخت افرا در جنگل ها و خاک‎ های اسیدی رشد می کند و در نواحی شمال ایران به فراوانی یافت می شود. برخی از انواع چوب افرا، در باغ ها و پارک‌ ها برای زیباسازی فضا پرورش داده می‌شوند. افرا انواع مختلفی دارد و دارای گونه های مختلفی در ایران است. 

یکی دیگر از چوب های مورد استفاده در ساخت درب لابی که بسیار محکم و متراکم است، افرا است. این چوب، با طول عمر، بافت هموار، رگه ها و استقامت آن شناخته می شود. چوب افرا را می ‌توانید با توجه به رنگ گرم، ملایم و رگه‌ های تیره آن بشناسید. برای داشتن یک درب با طرح خاص، چوب درخت افرا گزینه‌ مناسبی است.

چوب افرا

چوب راش

چوب راش دارای ساختاری نامشخص و به رنگ کرم مایل به قرمز است. راش چوبی نیمه سنگین است که دارای بافتی همگن و موج ‌های زیبا است. این چوب در برابر حشرات و قارچ ‌ها مقاوم است و یکی از چوب های مورد استفاده در ساخت درب لابی محسوب می شود. 

چوب درخت راش یکی از بهترین چوب ‌ها برای ساخت درب تمام چوب محسوب می‌ شود. به طوری که در بسیاری از مناطق ایران از چوب این درخت، برای ساخت درب‌ های چوبی بهره می ‌برند. بعضی از انواع چوب راش نیز در کارخانجات روکش و تخته لایه می‌رسد و برخی دیگر هم برای تهیه مبلمان به کار برده می‌شوند.

چوب گردو

یکی از عواملی که درخت گردو را به یکی از معروف ‌ترین منابع چوب تبدیل کرده است، سفت و محکم بودن آن است. ارتفاع این درخت بین ۱۰ تا ۴۰ متر است و در شمار بلندترین درختان جهان قرار می گیرد. این چوب، ریز بافت و صیقل پذیر و همگن است و رنگ پذیری و امکان کنده کاری خوبی دارد. 

گردو چوبی نیمه سنگین و نیمه سخت دارد که در برابر فشار و خم شدن، استقامت خوبی دارد. به همین دلیل، چوب گردو، به عنوان یکی از چوب های مورد استفاده در ساخت درب لابی به شمار می آید.

چوب گردو

چوب گیلاس

چوب گیلاس، نوعی چوب جنگلی با رنگی بالایی از قرمز تا قرمز روشن مایل به قهوه ای است. همچنین، این نوع چوب در صورتی که در معرض نور خورشید قرار بگیرد، به مرور زمان تیره تر می شود. چوب گیلاس که بافت هموار و نرمی دارد، از چوب های مورد استفاده در ساخت درب لابی است و منافذ آن، کار رنگ آمیزی را آسان کرده اند. گاهی اوقات رگه های بلوند در داخل چوب به چشم می خورد، که آن را تبدیل به چوبی منحصر به فردی برای درب لابی می کند.

چوب بلوط

درختان بلوط، از چوب های مورد استفاده در ساخت درب لابی هستند که به پایداری معروف هستند. سطوح بالای هورمون تانین موجود در این نوع چوب، آن را در برابر حشرات و قارچ ها مقاوم کرده است و خاصیت ضد آب بودن خوبی دارد.

چوب بلوط شامل انواع مختلف مانند بلوط قرمز، بلوط چوب پنبه ای و بلوط سفید است. برای ساخت درب لابی، بهتر است نوع چوب بلوطی را انتخاب کنید که بتواند شرایط آب و هوایی محل سکونت شما را تحمل کند. مثلا چوب بلوط قرمز دارای منافذ باز است و اگر با مواد نگهدارنده مخصوص تقویت نشود، به راحتی رطوبت را جذب می کند. از طرف دیگر، چوب بلوط سفید به علت ساختار سلولی تنگ و فشرده ای که دارد، امکان جذب رطوبت را ندارد.

چوب بلوط
سبد خرید

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟